Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη καταρτιζομένων στο Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων της ΔΕΗ


Στις 21 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του τμήματος Τεχνικών Αυτοματισμών και Τεχνικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων του Ομίλου της ΔΕΗ στα Γλυκά Νερά.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εργαστήρια δοκιμών, όπως το εργαστήριο των Υψηλών Τάσεων, τα εργαστήρια Ηλεκτρολογικών Ελέγχων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων, το εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, το εργαστήριο Καυσίμων και Λιπαντικών, το εργαστήριο Αντοχής Υλικών, το Κέντρο Ελέγχου Δοκιμών και τέλος στην εγκατάσταση των Φωτοβολταικών στην ταράτσα του ΚΔΕΠ.

Οι εμπειρίες για τους σπουδαστές αλλά και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ήταν πολύτιμες γιατί παρακολούθησαν από κοντά τις διαδικασίες ελέγχου υλικών σε ένα κέντρο διεθνών προδιαγραφών, με διεθνείς αναγνωρίσεις και πιστοποιήσεις. Ένα κέντρο δοκιμών που πέρα από την πιστοποιημένη εργασία του σε δοκιμές και ελέγχους , εργάζεται με τρόπο δομημένο κάτω από τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές για τις δοκιμές που πραγματοποιούν. Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιούνται από προσωπικό υψηλού  επιπέδου. Επίσης, οι σπουδαστές ήρθαν σε επαφή και με το Φωτοβολταικό σύστημα που έχει εγκαταστήσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ταράτσα του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΚΔΕΠ, και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις όπου είδαν από κοντά το Net Metering.


Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον διευθυντή του δημόσιου ΙΕΚ Αιγάλεω κο. Κυριακό Δημήτριο και από τους καθηγητές κο. Αυγερινό Αυγέρη και κο. Δεληστάθη Κωνσταντίνο. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον κύριο Παπαδόπουλο Αναστάσιο Τομεάρχη Marketing & Εξυπηρέτησης Πελατών που έκανε πραγματικότητα την επίσκεψη αυτή και τους συνοδούς από το ΚΔΕΠ καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων που μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και ήταν ευγενικοί και πρόθυμοί να λύσουν όλες τις απορίες μας.