Νέα & Ανακοινώσεις

Το ΚΔΕΠ στο φόρουμ για την εξοικονόμηση ενέργειας

To εύρος και το βάθος της αγοράς εξοικονόμησης ενέργειας που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην αιχμή της επιχειρηματικής επικαιρότητας αναμένεται να αναδείξει το επίκαιρο φόρουμ με θέμα ««ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ –ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ», που υλοποιείται αύριο Τρίτη, 14 Νοεμβρίου (ξενοδοχείο Αthens Divani Caravel) με τη συνεργασία της ΕΕ (Αντιπροσωπεία ΕΕ στην Ελλάδα – Γεν. Διεύθυνση Ενέργειας), τη συμμετοχή τωνΥπουργείων Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας,της ΚΕΔΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας -ΡΑΕ του ΚΑΠΕ, του TEE,Περιφερειών, τραπεζών  και τουιδιωτικού τομέα. Στο φόρουμ συμμετέχει με ειδική παρουσίαση το ΚΔΕΠ, ενώ κατά το εισαγωγικό μέρος των εργασιών θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση ατον όμιλο ΔΕΗ Α.Ε. για τις πρωτοβουλίες του στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

  Το συνέδριο θα εστιάσει αφενός στις σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αυτήν την περίοδο αναπτύσσονται στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας , στους τρέχοντες διαγωνισμούς αντικατάστασης οδοφωτισμού των  δήμων ,που απολαμβάνουν χρηματοδότησης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, στις προς έγκριση προτάσεις ομάδας δήμων και περιφερειών να υλοποιήσουν σχετικά έργα με συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης μέσα από Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και τέλος στις εξελίξεις στις ΑΠΕ με έμφαση στο net-metering και στους ενεργειακούς συνεταιρισμούς. 

 

  

Χαρακτηριστικό του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ιδιαίτερα ο τομέας του Οδοφωτισμού, είναι το γεγονός ότι προσεγγίζει το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης  των Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης Α’ & Β΄ Βαθμού , ενώ ο συνολικός αριθμός των φωτιστικών σημείων στο σύνολο της χώρας, ανέρχεται σε 3.500.000 τεμάχια! Μάλιστα οι πλέον έγκυροι φορείς της αγοράς εκτιμούν, ότι το συνολικό όφελος για τους 325 Δήμους και 13 Περιφέρειες από τη συντήρηση  – λειτουργία των παραπάνω ανέρχεται στο ύψος περίπου του 1δις. ευρώ, περιλαμβανόμενων των συμπληρωματικών υποδομών ( συστημάτων Τηλεδιαχείρισης – Ελέγχου – Smart Cities κλπ).  
Πώς θα γίνει η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση αυτών των δεδομένων και πώς  μπορεί να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, το ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό «αίτημα» της εποχής, που είναι οι επενδύσεις ευρείας κλίμακας στην εξοικονόμηση ενέργειας, στις ενεργειακές υπηρεσίεςκαι στις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  αποτελούν τα βασικά ερωτήματα του αυριανού φόρουμ, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος ενδιαφερομένων. Στα πλαίσια εξάλλου των εργασιών του φόρουμ θα απονεμηθούν και τρεις τιμητικές διακρίσεις: Στον απερχόμενο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στηνη Ελλάδα κ. Πάνο Καρβούνη και στην  Αντιπροσωπεία για τη συνεισφορά τους στην επενδυτική ενημέρωση, στη ΔΕΗ ΑΕ για τις τρέχουσες σημαντικές πρωτοβουλίες της στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και στην Περιφέρεια Κρήτης επίσης για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες  και την φιλο-περιβαλλοντική της προσέγγιση.